Stempelen met knopen

Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Van knoopjes en kurken maak je in nog geen half uurtje originele stempels. Om papier, doosjes, kaarten en schriften mee te versieren, om cadeau te geven… Ook kinderen kunnen dit heel makkelijk zelf knutselen, maar bij het uitsnijden van de kurk is wel wat hulp van een volwassene nodig.

Wat heb je nodig?

  • Knopen en knoopjes met reliëf aan de bovenkant
  • Oude kurken
  • Lijm
  • Evt. een scherp mesje
  • Stempelkussen/inkt

 

Hoe knutsel je stempels van kurken en knoopjes?

Kijk eerst welke knoop het beste op welke kurk past. Als de knoop aan de achterzijde niet plat is, kun je een kuiltje uit de kruk snijden dat iets groter is dan wat er aan de knoop uitsteekt. Druppel nu lijm op de kurk (of in het kuiltje van de kurk) en druk de knoop er stevig in. Herhaal dit voor alle knopen en kurken die je hebt. Laat de lijm goed drogen voordat je gaat stempelen.

Wat kun je allemaal versieren met deze kurkstempels?

Eigenlijk alles van papier en karton, zoals doosjes, briefpapier, visitekaartjes, ansichtkaarten en papier om cadeaus in te verpakken.

 

Piece of Make!

Tip

Stempel met een felle kleur op zwart/witte krantenpagina’s voor origineel pakpapier. Een fel lint erom heen en je hebt een prachtig cadeau.

Toch liever een kant en klare stempel? Kijk hier voor de mooiste stempels van Piece of Make!

Reacties

Heel leuk idee!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.