Vlaggetjes breien voor Koningsdag

Benodigde tijd: 
30 – 60 minuten

Deze vlaggetjes kun je op Koningsdag natuurlijk verkopen voor een prikkie, maar thuis in een vaasje blijven ze ook heel lang mooi staan. Het zijn simpele lapjes, recht gebreid, dus ook geschikt voor beginnerss en kinderen die willen leren breien.

Wat heb je nodig?

  • 3 bolletjes wol of katoen (rood, wit, blauw)
  • Grote satéprikkers (BBQ-stokjes van ca. 30 cm lang, te koop bij tuincentrum)
  • Breinaalden
  • Evt. oranje draad of lint (om een wimpel te maken)

Hoe maak je een vlaggetje?

Zet ca 16 steken op met de blauwe wol (meer of minder kan ook, als je ‘m groter of kleiner wilt maken). Brei een even aantal toeren, bijvoorbeeld 4 of 6, gewoon in een rechte steek heen, en een rechte steek terug. Ga verder met wit en brei een zelfde aantal toeren. Doe hetzelfde met de rode wol. Gebruik de laatste toer om de steken af te hechten.

Hecht de losse draden af maar laat de rode draad aan de bovenkant en evt. een blauwe draad aan de onderkant zitten. Rijg het stokje nu, met de scherpe punt naar voren, door wat steken aan de zijkant (en achterkant) van het lapje.

Knoop het lapje aan de bovenkant van het stokje vast met de rode draad, en evt. aan de onderkant met de blauwe draad. Knip de overtollige draad af.

Je kunt aan de bovenkant  evt. nog een oranje lint of draad als wimpel tussen het knoopje stoppen.

Piece of Make!

TIP

Je kunt de vlaggetjes allemaal in hetzelfde formaat breien, maar veel verschillende formaten geeft ook een mooi effect.

Lekker, maak ook een oranje cocktail op Koningsdag. Extra feestelijk!

 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.