Knutselen: zwart vogelhuisje

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
> 60 minuten

Van een blank vogelhuisje kun je een bijzonder hip kunstwerkje maken. Een leuk DIY-project om in de winter te maken en in de lente te gebruiken. En een eyecatcher voor balkon, tuin of je interieur! En je hebt er alleen wat overbodige rommeltjes voor nodig. Check dus snel je keukenla, de gereedschapskist en die krat vol oud speelgoed voor grappige voorwerpen en vormen. Bijna alles kan gebruikt worden!

Wat heb je nodig?

  • Vogelhuisje (blank hout_
  • Grondverf (voor multi ondergrond)
  • Schoolbordenverf (zwart)
  • Kwast
  • Kleine voorwerpen van metaal, plastic en hout
  • Stevige lijm (bijv. 2 componentenlijm of aquariumkit)

Hoe maak je het zwarte vogelhuisje?

Maak alle losse voorwerpen goed schoon in warm water met afwasmiddel. Laat drogen. Plak en schroef de spulletjes vast op de verschillende kanten van het huisje (behalve de achterkant). Denk er niet te lang over na, gewoon plakken. Laat de lijm goed drogen.

Als je witte grondverf gebruikt, meng je een klein scheutje schoolbordenverf door de grondverf. Deze wordt nu donkergrijs waardoor de zwarte verf straks beter hecht. Verf het gehele huisje, inclusief de vastgelijmde voorwerpen, met de grondverf. Gebruik voor de lastige hoekjes een kleiner penseel. Laat de verf goed drogen. Breng daarna op dezelfde manier een laag zwarte schoolbordenverf aan en laat alles goed drogen.

Piece of Make!

   

Tip

Voor een extra grappig effect schrijf je nog wat 'graffiti'teksten met een krijtje of krijtstift op het vogelhuisje.

 

Reacties

Heel leuk

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.