Telefoonhouder knutselen van shampoofles

Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Iets knutselen en tegelijkertijd recyclen, dat kan met deze telefoonhouder gemaakt van .... een lege shampoofles! Maar een andere plastic fles kan natuurlijk ook. Handig omdat de houder aan de stekker zelf hangt. Je hebt geen plankje of kastje nodig in de buurt van het stopcontact, en je stapt ook niet per ongeluk meer op je smartphone, omdat 'ie op de grond ligt. Dus waar wacht je nog op?

telefoonhouder knutselen van shampoofles

Wat heb je nodig?

  • Lege shampoofles zonder etiketten
  • Scherp mesje of schaartje
  • Evt. washitape ter versiering

 

telefoonhouder knutselen

Hoe knutsel je een telefoonhouder van een lege fles?

Snijd aan een zijde van de fles de bovenste helft eruit, inclusief de dop. Omdat niet elke fles even groot is, kun je het beste zelf meten hoe hoog het 'bakje' aan de onderzijde moet worden om jouw telefoon goed in te bewaren.

Na het snijden ziet het er ongeveer zo uit, als op deze foto. Het gedeelte waar de dop aan vast zit, heb je niet meer nodig. Spoel het andere gedeelte schoon zodat evt. zeepresten verwijderd zijn.

Maak nu in het hoogste deel (de achterzijde van de houder) een gat in het midden, waar de stekker van je telefoon oplader doorheen past. Zorg dat het gat zo hoog zit, dat je telefoon er nog onder past. Anders komt de stekker achter je telefoon te zitten, in plaats van erboven.

Je kunt de telefoonhouder aan de buitenkant nog versieren met bijvoorbeeld washi tape, watervaste stiften of verf.

En zo ziet de houder eruit als je je telefoon oplaadt. Handig, ook om mee te nemen op vakantie!

 

 

 

Piece of Make!

Reacties

Geweldig idee, ga ik ook maken...!!!

Leuk idee.

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.