Schort stempelen voor Moederdag

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
< 30 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

Moederdag knutselen? Leuk, met wc-rollen, verf en een schort in de aanslag. Want met deze DIY maak je in een handomdraai van een eenvoudig wit schort een vrolijk cadeau voor Moederdag. Laat je fantasie de vrije loop en teken en stempelen naar hartelust.

Wat heb je nodig?

  • Een effen keukenschort
  • Textielstiften
  • Textielverf
  • Potlood
  • Kwasten
  • Een paar wc rollen

Hoe maak je een schort voor Moederdag?

Schrijf een leuke tekst op het schort, met een textielstift. Voor kleine kinderen is het makkelijker om de letters eerst met een potlood op de stof te schrijven. Een volwassene of een groter kind kan de tekst vervolgens met een textielstift overtrekken.

Doe wat textielverf op een (papieren) bordje. Je kunt de kleuren ook mengen. Verdeel de verf een beetje over het bord met een kwast.

Knip een stuk van het wc-rolletje af. Vouw het wc rolletje in de vorm van een hartje. Druk de hartjesstempel in de verf en bestempel hiermee het schort. Gebruik voor elke andere kleur een nieuwe wc rol. Laat het schort goed drogen.

Piece of Make!

Tips

Probeer je hartjes stempel eerst een paar keer uit op een papiertje.

Als het kartonnen hartje niet goed in model blijft zitten, helpt het om de bovenkant met een plakbandje bij elkaar te houden. Dit is ook makkelijker voor kleine handjes.

Hier vind je nog andere leuke ideen voor Moederdag: Moederdag knutselen

 

Reacties

echt super tof gedaan, en zeker niet moeilijk.

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.