Lief schilderij van scrabble spel

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
30 – 60 minuten

Een persoonlijke boodschap voor je Valentijn maken? Of voor Moederdag of Vaderdag een prachtig schilderij knutselen? Met deze DIY heb je een origineel en liefdevol cadeau om te geven. Het is even puzzelen, maar het resultaat is prachtig!

Wat heb je nodig?

  • (oud) scrabblespel
  • Lijm
  • Zwarte viltstift (marker)

 

Hoe maak je een schilderij van een scrabble spel?

Maak van de letters toepasselijke woorden die elkaar op sommige punten kruisen. Leg de letters eerst allemaal los op het bord. Pas als je tevreden bent met het resultaat, plak je alle letters een voor een met een druppel lijm vast. Begin in het midden en werk naar de zijkanten toe.

Laat het bord horizontaal (plat op een tafel) drogen, dan weet je zeker dat de woorden niet meer verschuiven. Om het bord steviger te maken, lijm je aan de achterkant 2 latjes van boven naar beneden. Draai er aan beide zijden een oogje in en span er een draad tussen, dan heb je een mooie constructie om je kunstwerk op te hangen.

 

Tips

- Op de blanco steentjes (of op de achterkant van een lettersteentje) kun je symbolen, zoals een hartje of een bloem, tekenen met een zwarte stift.

- Je kunt het bord ook op een iets grotere, vierkante lijst plakken (op het glas of op een stevig stuk karton) zoals wij hieronder hebben gedaan.

 

Piece of Make!

 

Heb je de letterplankjes over van het scrabblebord? Maak deze DIY voor in de keuken!

Hier vind je de leukste cadeaus voor Moederdag

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.