Lekker zacht Spijkerhart

Benodigde tijd: 
> 60 minuten

Iets origineels voor Valentijn, Moederdag of Vaderdag knutselen? Maak zelf een cadeau om te zeggen dat je iemand lief vindt. Dit 3D hart maak je van wol en spijkers. En met een beetje timmerhulp kunnen ook kinderen dit zachte spijkerhart knutselen.

Wat heb je nodig?

  • Een plankje MDF of multiplex (ca 18 mm dik) van 18 x 18 cm (grote hartvorm) of 15 x 15 cm (kleine vorm)
  • Plakkaatverf en kwast
  • Schaar
  • Spijkertjes met een platte kop
  • Hamer
  • Gekleurde wol (bijvoorbeeld  rood)

Hoe maak je het spijkerhart?

Schilder het plankje in de gewenste kleur en laat het goed drogen. Download de gratis pdf onderaan dit artikel, print deze uit en knip het hart ruim buiten de lijnen uit. Leg het papieren hart op het plankje. Plak het eventueel vast met een stukje tape. Sla de spijkertjes op de puntjes in het plankje. Het spijkertje moet nog ruim buiten het plankje steken.

Als alle spijkers op de punten zijn getimmerd, scheur je het papier los. Knoop de wol aan een spijkertje vast. Maak nu kriskras tussen de spijkers een web. Zorg dat je draad strak blijft, door om elke spijker een slag te slaan. Ga net zo lang door tot je het resultaat mooi vindt. Om de hartvorm extra goed uit te laten komen kun je als laatste de draad buitenom alle spijkertjes wikkelen. Knoop het draadje ten slotte stevig vast. Je kunt een plakhangertje aan de achterkant opplakken als het hart aan de muur komt te hangen.

Piece of Make!

Nog twee tips:

Wil je het groots aanpakken? Spijker dan een grote hartvorm op een muur en volg de aanwijzingen hierboven. Spectaculaire eyecatcher!

Je kunt ook met verschillende kleuren wol werken voor een schilderachtig effect.

 

Reacties

Blijft de mdf-plaat goed als je die beschildert met plakkaatverf?

Ha Stefanie, dank voor je reactie!
Ja hoor, bij ons is deze helemaal intact gebleven. Zie de foto's. Voor een extra mooi effect schuur je 'm van te voren even op, dan houdt de verf nog beter op de ondergrond. Veel succes!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.