Ketting van oud T-shirt

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Oud T-shirt in je kast gevonden? Niet weggooien! In een handomdraai maak je er een prachtige halsketting van. Hoe groter het T-shirt, hoe langer de ketting wordt. Kijk snel hieronder hoe je deze DIY T-shirt ketting maakt.

 

zelf ketting maken van T-shirt

Wat heb je nodig?

halsketting maken

Hoe kun je zelf ketting maken van een T-shirt?

Strijk het T-shirt met je handen glad. Knip de onderste zoom van het shirt helemaal rondom af. Knip daarna het bovendeel af (vlak onder de mouwen, zie foto hiernaast). Nu heb je een min of meer vierkante, dubbele lap met dichte zijnaden.

DIY T-shirt

Vouw de lap nu zo dubbel, dat de twee zijnaden precies op elkaar komen te liggen. Knip stroken van ca. 2 cm breed, net tot aan de zijnaden. Let op: knip de zijnaden niet door! Als je klaar bent, vouw je de lap met geknipte reepjes stof open.

zelf ketting maken

Trek nu een voor een aan de reepjes stof en laat ze weer terug 'schieten'. De stroken krullen vanzelf op tot een soort kokertjes. Doe dit met elk reepje stof, zodat je allemaal 'buisjes' naast elkaar krijgt. Open vervolgens de lap stof en rimpel je de zijnaden op. Zo krijg je aan 2 kanten (dus links en rechts) een hoopje stof.

halsketting maken

Hou de ketting met twee handen vast en draai 'm in een '8'; dus in tegengestelde richting. Leg de 2 kleinere cirkels die zo ontstaan, op elkaar. De zijnaden komen nu op elkaar te liggen. Deze kun je tot slot heel makkelijk 'verstoppen’ door uit een restje van het T-shirt een strook stof te knippen en deze stof er omheen te wikkelen. Knoop het uiteinde van de losse strook vast aan de binnenkant van de ketting.

Et voilà, je halssieraad is klaar.

Piece of Make!

Reacties

Ook hier ga ik iets leuks van maken.

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.