3x makkelijk knutselen zomer

Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Geniet nog even wat langer van knutselen in de zomer met deze 3 supermakkelijke DIY's, voor kinderen en volwassenen. Waxinelichtjes om te snoepen, een vrolijke limonadekraam van kartonnen dozen en een lief hartje van besjes...

knutselen zomer

Knutselen zomer 1: Waxine appeltjes

Nodig: mesje, waxinelichtje, appel, lepeltje, pen

Hoe maak je de waxine appel?

Trek met een pen het waxinelichtje om, precies bovenop de appel. Snij het vruchtvlees weg binnen de cirkel. Schraap evt. restjes appel eruit met het lepeltje. Zorg dat het waxinelicht precies in het gat past en niet boven de appel uitsteekt.

knutselen zomer

Knutselen zomer 2: tuindecoratie van besjes

Nodig: ijzerdraad, tang, harde rode besjes, touw

Hoe maak je de tuindecoratie?

Buig het ijzerdraad in de vorm van een hart. Laat een kleine ruimte aan de bovenkant open. Rijg de besjes aan het ijzerdraad totdat er geen metaal meer te zien is. Knoop een koord aan het hart en hang ‘m op een opvallende plek buiten. Ook mooi op je balkon!

knutselen zomer

Knutselen zomer 3: limonadekraam van karton

Nodig: oude dozen, breed tape, schaar en mesje, lijm, gekleurd papier, zwarte stift

Hoe maak je de limonadekraam?

Snij een raampje uit de onderkant van een grote doos en zet de doos op de zijkant. Laat de twee kartonnen zijkanten staan en haal de stukken karton die nu boven en onder zitten, weg. Versier de voorkant van de kraam met gekleurd papier, vlaggetjes en een opvallende tekst. De verkoop kan beginnen!

knutselen zomer

 

 

 

 

Hier vind je nog meer knutsel ideeen voor buiten!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.