Knutselen met pompons

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Wie kent het niet van vroeger? Een pompoen maken van twee kartonnen cirkels met een gat in het midden waar je wol omheen wikkelt. Best veel gedoe: je kunt de maat van de pompoen niet goed bepalen, het karton is na een paar keer kapot en .... voor kinderen is het wikkelen vaak een saaie bezigheid. Gelukkig kan dit tegenwoordig sneller en leuker! Met een handige pomponmaker maak je in een paar minuten mooie, stevige pompons, zodat je er heel veel kunt maken. We geven je hieronder alvast een paar ideeen voor kinderen en volwassenen. Wat kun je allemaal maken met pompons?

bloemen knutselen met pompons

1. Bloemen knutselen met pompons

Haal een paar stevige takken uit de tuin of het bos en knoop met de afhechtdraden de pompon aan de bovenkant van de tak vast. Zet evt. nog extra stevig vast met een druppel lijm in het hart van de pompon. Tak erin duwen en laten drogen. Een prachtige eyecatcher in je favoriete kleuren!

knuffel maken van pompoentjes

2. Knuffel knutselen met pompons

Je kunt ze maken in alle soorten, kleuren en maten: deze lieve fantasie knuffels. Gewoon van de restjes wol die je vast nog wel ergens hebt liggen. Met grote ogen, beentjes van kralen (de kralen zijn aan de twee afhechtdraden geregen), met snaveltjes van papier of vilt ... verzin het maar. Dus snel aan de slag met de pomponmaker set! Dan maak je een hele familie, in 4 verschillende maten.

slinger van pompons

3. Slinger knutselen van pompons

Met pompons maak je je hele mooie slingers in je favoriete kleur, en zo lang als je wilt! Gebruik bijvoorbeeld glitterdraad en kralen tussen de verschillende draden pompons door. Je kunt de pompons zelf heel makkelijk als kralen aan een stevige draad 'rijgen' door de naald en draad door het hart van de pompon te steken.

De slinger kan horizontaal worden opgehangen (bijv. in een halve cirkel) maar van boven naar beneden is ook heel mooi, bijvoorbeeld in zachte tintjen in de babykamer of kinderkamer.

 

Piece of Make!

 

 

 

Tips

  • Wist je dat je pompons altijd even moet 'bijpunten' met een scherpe schaar? Dan worden ze nog mooier rond en vol en steken er geen losse draadjes meer uit.

 

  • Je kunt een pompon makkelijk aan een draad of koord 'rijgen', door het hart van de pompon, met een naald (en draad). Leuk voor een slinger!

 

 

  • Nog meer ideeën om te maken met pompons: je muts opvrolijken met een opvallende kleur pompon, een randje kleine pompons aan de onderkant van je sjaal of poncho knopen, sneeuwpopjes maken door 2 witte pompons aan elkaar te knopen, een vrolijke sleutelhanger knutselen, een rups maken van heel veel pompons tegen elkaar aan geregen.

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.