Geurige vanille-vissoep

Benodigde tijd: 
30 – 60 minuten

In de categorie makkelijke recepten: een heerlijke soep, bijzonder door de combinatie van vis en vanille. Heerlijk als voorgerecht of bij een winterse lunch.

De ingrediënten zijn voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 1 liter visbouillon (van fond of van 2 bouillonblokjes)
  • 1 vanillestokje
  • 400 gram zeeduivel in stukjes (of andere witvis)
  • 1/4 liter room
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1/2 courgette
  • Peper en zout

Stap 1 - de basis

Zet de bouillon op het vuur. Snijd het vanillestokje open, haal het merg eruit met een puntig mesje en doe dit met het vanillestokje bij de bouillon. Laat de bouillon op laag vuur een half uur trekken. Voeg daarna room, peper en zout toe en laat de bouillon nog een half uur trekken. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes en stoof ze 2 tot 3 minuten in een pan met een klontje boter. Strooi er een beetje zout over.

Stap 3 - de soep

Haal het vanillestokje uit de soep. Doe de stukjes vis bij de bouillon en laat ze in 4 minuten gaar worden. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de lente-uitjes en courgette toe.

Piece of Make!

 

Tip

Lekker met knapperig bruin stokbrood!

 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.