Drie zelfgemaakte pizza's om van te smullen

Benodigde tijd: 
30 – 60 minuten

Een pizzetta is net een slag kleiner dan een gewone pizza, zodat je verschillende smaken kunt maken en van alles iets kunt proeven. Zelfgemaakt zijn ze op veel manieren lekker: warm of koud, op een feestje, bij een picknick, op het strand en natuurlijk uit het vuistje, buiten of op de bank. We hebben de drie lekkerste pizzetta’s voor je gemaakt… Mama mia!

 

Hoe maak je de bodem? 

Gebruik kant-en-klaar pizzadeeg (te koop bij de supermarkt) en maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik voor 1 pizzetta een uitgerold stuk deeg met een diameter van ca. 20 cm.

 

1. Asperge-ham pizzetta

 

Wat heb je nodig voor 1 pizzetta?

  • 2 groene asperges
  • Een handvol fijngesneden mozzarella
  • Een handvol geraspte Taleggio (kaas)
  • Een paar plakken flinterdunne gerookte of rauwe ham
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Hoe maak je de asperge-ham pizzetta?

Verwarm de oven voor op 250 graden en laat de bakplaat meeverwarmen. Blancheer de asperges 2 minuten in kokend water (voeg wat zout aan het water toe). Dompel ze daarna 1 minuut in koud water en snijd ze in stukjes van een paar centimeter. Verdeel de mozzarella en Taleggio over het pizzadeeg en strooi de stukjes asperge erover. Bak de pizzetta 5-7 minuten in de oven. Als de pizza gaar is en uit de oven, leg je de plakjes ham er bovenop. Een beetje olijfolie en peper erover en smullen maar!

 

 

2. Spinazie-ei pizzetta

 

Wat heb je nodig voor 1 pizzetta?

  • 2x een handvol verse bladspinazie
  • 1/2 knoflookteen (fijngehakt)
  • 1 el crème fraîche
  • Een handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Peper en zout

 

Hoe maak je de spinazie-ei pizzetta?

Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius en laat de bakplaat in de oven mee verwarmen. Laat de spinazie 1 minuut in kokend water blancheren. Voeg ook wat zout aan het water toe. Dompel het daarna onder in koud water en knijp het vocht uit de blaadjes. Snij de spinazie fijn en meng de spinazie samen met de knoflook, crème fraîche, ¾ van de geraspte kaas, en wat zout en peper tot een smeuïge pasta. Verdeel het spinaziemengsel over de pizzabodem en maak daarbij de randen iets dikker, zodat het ei er straks niet overheen loopt. Breek het ei nu voorzichtig in het midden (laat de dooier heel). Bak de pizzetta ca. 7 minuten in de voorverwarmde oven.  1 minuut voordat de pizza gaar is, kun je het restje Parmezaanse kaas en een snufje peper over de pizza strooien. Let op dat de eidooier niet hard wordt in de oven, het eigeel moet vloeibaar blijven… Smullen maar!

 

 

3. Witte kazen pizzetta

 

Wat heb je nodig voor 1 pizzetta?

  • Een handvol Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Een handvol fijngesneden mozzarella
  • ¼ rode ui (in dunne ringetjes gesneden)
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper

 

Hoe maak je de witte kazen pizzetta?

Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius en laat de bakplaat in de oven mee verwarmen. Strooi de stukjes kaas, de uienringen en bijna alle tijm over de pizzabodem en bak de pizza ca. 6 minuten in de oven. Een beetje olijfolie, nog wat tijmblaadjes en peper (en evt. zout) erover, en smullen maar!

 

 

Piece of Make! 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.