Makkelijk en gezond: traktatie Vlinder

Wil je gezonde traktaties maken om uit te delen op school? Dan zijn deze vrolijke vlinders een makkelijke en gezonde trakatie. Maak ze samen met de jarige, dan wordt trakteren helemaal een feestje!

Wat heb je nodig voor 10 traktaties?

  • Kilo witte of rode druiven
  • 2 zakken hartige koekjes of zoutjes
  • 10 wasknijpers
  • 10 plastic zakjes met druksluiting
  • washitape (of verf of viltstift)
  • Chenille draad (5x)
  • Lijm, schaar en stift

Hoe maak je de gezonde vlindertraktaties?

Beplak 1 zijde van de knijpers met het tape. Knip overtollig tape af rond de knijper. Heb je geen tape, dan kun je de knijper ook verven of kleuren met een viltstift.

Vul een zakje voor de helft met druiven, draai of rimpel het zakje in elkaar en plaats er een knijper op. Vul de andere helft van het zakje met zoutjes of popcorn en sluit het zakje.

Knip van het chenille draad ca 18 af en buig dit in het midden om. Krul de uiteinden 1x om je vinger en plak de voelsprieten tussen de 2 knijperuiteinden vast. Teken oogjes en een mond op het washitape (of plak er plakoogjes op). Trakteren en gezond snoepen maar!

Piece of Make!

 

 

Tip

Je kunt het zakje ook met andere lekkernijen vullen zoals stukjes fruit, popcorn, rozijntjes of zelfs een klein cadeautje: gekleurde gummetjes voor jongens en elastiekjes en haarspeldjes voor meisjes.

 

Reacties

leuke idee voor traktatie Fenne

lekkere traktatie! waar kun je die zakjes kopen?

Bij IKEA heb je dit soort sluitzakjes, maar je kunt ze tegenwoordig ook gewoon bij de grotere Albert Heijns kopen. Veel plezier met maken en uitdelen!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.