ABC knutselen voor moederdag

Kosten per stuk: 
€ 10 – 25,-
Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Een last minute knutsel voor Moederdag (of Vaderdag!) die nog lang door mama gekoesterd zal worden, dat is dit persoonlijke ABC-tje. Je kunt de kaartjes op allerlei manieren versieren. Wij gebruikten een perforator en letterstempeltjes.

Wat heb je nodig?

  • Koffertje of doosje
  • Papier in mooie kleuren en/of patronen
  • Perforator in hartvorm of bloemvorm
  • Stempelset ABC
  • (zwarte) stift
  • Lijm en schaar

Hoe maak je een ABC-tje voor Moederdag of Vaderdag?

Knip 26 kaartjes uit het papier. Kaartjes van 10 x 6 cm passen in het kartonnen koffertje (knip een aangepast formaat als je een ander formaat doosje gebruikt). Punch uit enkele kaartjes een hartje of een bloem.

De uitgestanste vormpjes kun je gebruiken op andere kaartjes. Varieer met verschillende soorten papier en vormen. Zo creëer je een vrolijk, speels effect.

Stempel op elk kaartje 1 letter van het alfabet. Schrijf met de stift bij iedere letter een lief woord of persoonlijk zinnetje, hieronder hebben we een paar voorbeelden gezet.

Je kunt ook beginletters van voornamen gebruiken, of van iets waar je vader of moeder van houdt (B van Beethoven, T van tuinieren, C van chocolade). Je kunt het koffertje versieren met stempels, teksten, verf of, zoals wij deden, met hartjes of bloemen. Perforeer hiervoor nog een paar harten of bloemen uit mooi papier. Plak deze met lijm op het koffertje. Stop alle kaarten van A t/m Z in het koffertje. Hartjes of bloemetjes die over zijn, kun je er los tussen strooien.

Een paar voorbeelden:

A = Allerliefste mama

D = Dikke kus voor jou

H = omdat ik zoveel van je Hou

I = Ik hou van jou

J = Jij bent de liefste

S = Samen staan we Sterk

X = xxx-jes

Y = Yes you can!

 

Tips

  • Stop bij de kaartjes in het koffertje ook nog iets lekkers, zoals snoephartjes of chocolaatjes.
  • Plak een leuke foto bij een letterkaart (een zonnige foto bij de V van vakantie, of een foto van de hond bij de H).

Reacties

Ik vind op de site niets over het servetboeket, dat in het AD magazine van 9 en 10 mei stond. Dat geldt ook voor de t-shirtketting.

Ha Marijke,
Het klopt dat onze knutsels in AD Magazine nog niet op onze website te vinden zijn; we maken de ideeen exclusief voor het AD en plaatsen ze pas na publicatie op de site van Piece of Make.
Door de vakantie/feestdagen deze week is het er nog niet van gekomen om dat te doen helaas.
Maar als je een vraag hebt over een van de knutsels, mail gerust naar info@pieceofmake.com, dan proberen we je vraag te beantwoorden. Veel plezier met mooie dingen maken!

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.