Adventskalender met geurige thee

Benodigde tijd: 
30 – 60 minuten

Deze adventskalender kun je op allerlei manieren maken. Een mooi cadeau om je vriend, vriendin, vader, moeder, partner, kind of kleinkind naar Kerstmis te laten aftellen. De basis is een set enveloppen en een stevige, vlakke ondergrond (bijvoorbeeld een oude schilderijlijst, een plank of ander vlak voorwerp). In de enveloppen kun je theezakjes stoppen, of iets anders. Hieronder vind je meer suggesties.

Wat heb je nodig?

 • 24 kleine enveloppen
 • Een harde ondergrond waar alle enveloppen op passen (een plank, een oude schilderijlijst, een stevig stuk karton, een deksel van een doos)
 • 24 theezakjes
 • 24 stickertjes of vormpjes
 • lijm

Hoe maak je de adventskalender?

Verdeel alle enveloppen mooi op de ondergrond en plak ze aan de gladde zijde vast met lijm. Vul elke envelop met een theezakje en plak er een sticker met een nummer op. Je kunt ook blanco stickers gebruiken en er met een gekleurde stift een nummer op schrijven. Je kunt er evt. een 25e envelop bij plakken waar je een Kerstwens in stopt, een mooie kaart of lieve woorden.

Bij elk theezakje kun je een strookje papier stoppen met een 'kalmerend advies':

 1. 'Relax'
 2. 'Geef jezelf de ruimte'
 3. 'Alle tijd'
 4. 'Rustig aan. Dan breekt het theezakje niet'
 5. 'Een moment voor jezelf'
 6. 'Een slokje tevredenheid'
 7. 'Even ontspannen'
 8. 'Slurpen mag'
 9. 'Even lekker doorzakken'

enz. enz.

 

Piece of Make!

 

 

Tip

In plaats van theezakjes kun je ook iets anders in de enveloppen voor de kalender stoppen: kleine fotootjes, leuke zinnetjes uit tijdschriften gescheurd, een wens of leuke gedachte, poezieplaatjes, kerstkransjes...

 

 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.