Ketting of strikje van speelkaart

Benodigde tijd: 
< 30 minuten

Een ketting of strikje, gemaakt van een speelkaart, die valt op! Knutselen met papier voor Vaderdag en Moederdag! Of maak een origineel sieraad van de koningskaart (heer) voor 27 april (Koningsdag)! Voor jezelf of om te verkopen op de vrijmarkt.

Wat heb je nodig?

  • De heer uit een kaartspel (of een andere kaart)
  • (rood) lint
  • 2 ringetjes
  • Kettinkje met slotje (of mooi koord)
  • Lijm (pistool)
  • Pons of dikke naald
  • Tangetjes
  • Liniaal

Hoe maak je de ketting van speelkaarten?

Kies een mooie kaart uit het kaartspel. Maak met een pons of een dikke naald een gaatje in de twee hoeken aan de lange zijdes van de kaart.

Vouw de kaart nu in de breedte trapsgewijs dubbel (ieder stukje circa 6 of 7 mm). Zorg dat het bovenste gedeelte (met de gaatjes) naar achteren wijst (als je de kaart met de afbeelding naar voren voor je borst houdt). Gebruik een liniaal om mooie strakke, rechte vouwen te maken.

Druk in het midden de vouwen bij elkaar en plak het middenstuk vast met een druppeltje lijm. Omwikkel dit punt met lint en plak dit ook vast (aan de achterkant van het strikje). Nu kun je voorzichtig de zijkanten iets uitwaaieren.

Bevestig de ringetjes in de gaatjes met behulp van de tangen. Maak het kettinkje vast aan de ringen. In plaats van een ketting kun je ook een leren koord aan de ringetjes bevestigen.

 

Hoe maak je het strikje van speelkaarten?

Vouw de kaart op dezelfde wijze als hierboven, maar maak er geen gaatjes in. Knip een stuk lint af (lang genoeg om om je nek te strikken) en druk het midden van het lint tegen de achterzijde van het middelste punt van de gevouwen speelkaart aan. Wikkel nu om het geheel een stukje lint zodat alles vast zit. Zet vast met een beetje lijm. Ook een leuk idee voor Vaderdag!

Piece of Make!

 

Geef je reactie

Vind je dit artikel leuk?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis op de hoogte van de nieuwste en leukste zelfmaak-ideeën en de scherpste aanbiedingen.